wtorek, 24 czerwca 2014

[GOTUJ Z ANGIE] Precle w kształcie nut


We Włoszech widzowie Disney Channel, mogą oglądać nowy program "Angie i przysmaki z Violetty. " Kolejny przepis prosto od Angie. Tym razem na precelki w kształcie nut!

Zapraszam do czytania i pieczenia!



SKŁADNIKI:


- 4 opakowania gotowego ciasta francuskiego
- 300 g edamer w plastrach

- 6 plastrów gotowanej szynki
- 6 plastrów cukinii z grila
- 1 żółtko








PRZYGOTOWANIE:

Zobaczmy w jaki sposób przygotować danie. Najpierw włączyć piekarnik na 190 stopni. Rozwinąć ciasto francuskie i powiększyć dokładnie wałkiem. Rozprzestrzenić żółtko na cieście. Ser umieścić na cieście francuskim, a następnie dodać szynkę. Zrobić to samo z cukinią i resztą sera. Przykryć następnym ciastem górę, i wyciąć z foremki nuty.




Posmarować jeszcze jajko na górę nutek i posypać dolne części nutek makiem. Następnie umieścić w piekarniku w temperaturze 190 stopni na 18-20 minut, aż precle złapią odpowiedni kolor.










Następnie wziąć białą tackę i polewać ją czekoladą rysując klucz wiolinowy i linie do nut. Nutki będą się świetnie prezentowały.


~*~

Jak wam się podoba przepis na precelki? Ja sama z chęcią je zrobię. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Wyglądają świetnie a w wakacje dużo czasu, trzeba brac się za pieczenie! :)

    OdpowiedzUsuń